Stamboom van de families
Schuyesmans, Fordel en Van Elsen


Klik hier voor de namenlijst!


Zoek in de namenlijst de familienaam van de persoon waarvan je de afstamming of de nakomelingen wilt weten en klik erop. In de stamboom zelf kun je op elke gewenste naam klikken om haar of zijn voorvaders en -moeders en nakomelingen te zien.


Onze voorvaders en voormoeders

Voorvaders en voormoeders Voorvaders en voormoeders

Klik op de afbeelding om ze te vergroten


Extra bestanden


Over deze stamboom

Deze stamboom beschrijft de verwantschap van zo'n 5000 individuen, die allemaal van ver of nabij gelinkt zijn met Willy Désiré Schuyesmans, de Proband of referentiepersoon van deze stamboom.

De gegevens van de familie Schuyesmans werden grotendeels verzameld door Charles Geldhof.

De gegevens van de familie Fordel (gelinkt aan Willy Schuyesmans via Rita De Roeck) werden grotendeels verzameld door Antoine Vrebos. Roby Peeters zorgde voor een aantal aanvullingen en correcties.

De gegevens van de familie Van Elsen (gelinkt aan Kris Schuyesmans via Hedwig Van Elsen) werden grotendeels verzameld door Pater Pamphiel Van Elsen (1890-1943), Franciscus (Frans) van Elsen en Luc van Elsen.

De gegevens van de familie Vollemaere (gelinkt aan Willy Schuyesmans via zijn overgrootmoeder Maria Ludovica Luyens, wier zus Victorine Luyens met Albert Vollemaere trouwde) werden geleverd door Marie-Thérèse Vollemaere en Antoon Leon Vollemaere.

De gegevens van de familie Van Camp (gelinkt aan Luc De Roeck via Betty Annaert en via August Van Camp aan Christianne Annaert uit de familie Fordel) werden verzameld door Tom De Loenen (Rumst, 1997).

De gegevens van de familie Van Nunen werden aangeleverd door August en Frans Lieckens uit Nijlen.

Dank ook aan Christiane Schuyesmans, Emilienne Schuyesmans (†), Marie-Louise Briat (†), Marie-Louise Maertens (†), Louise Maenhout (†), Pierre Coopman, Lien Houwen, Dirk Houwen, Roby Peeters, Jacqueline van Doninck en vele anderen die gegevens aanbrachten of verbeterden.

De ouders van Joannes Gustavus Briat werden gevonden in de bestanden van De Ware Vrienden van het Archief, bewerking Burgerlijke Stand Mechelse deelgemeenten 1796-1910.

Deze stambomen werden gemaakt met Aldfaer en op het net gezet met Ged2Web.


Het MamaMito-project

Het onderzoeksproject is afgesloten op 31 augustus 2020

MamaMito

Verre verwanten in directe vaderlijke lijn zijn in een stamboom makkelijk te vinden. Ze dragen meestal dezelfde of zeer gelijkaardige familienamen. Verre maternale verwanten zoeken, is zo goed als onmogelijk, doordat de familienaam elke generatie verandert. Vele amateurgenealogen onderzoeken dan ook enkel de vaderlijke lijn.

Nochtans is de moederlijn en het mitochondriaal DNA dat enkel via moeder op kind wordt doorgegeven, even interessant voor de wetenschap. Het doel van MamaMito is om iedereen de basisbeginselen van genealogie aan te leren, de gegevens op te zoeken en in te geven. Op die manier zullen verre verwantschappen in maternale lijn tussen deelnemers gevonden worden.

MamaMito is een organisatie van Histories vzw, KU Leuven, VUB, meemoo en Familiekunde Vlaanderen. Het project loopt nog tot augustus 2020 en iedereen kan deelnemen door op zoek te gaan naar zijn voormoeders. Ik ben zelf zo'n deelnemer en ontdekte zo totnogtoe zes van mijn voormoeders. Bekijk hieronder het parenteel (dat is een tabel waarin alle mannelijke en vrouwelijke nazaten vermeld staan van één ouderpaar) van Rosalia Musschaert. Ze werd geboren in het laatste kwart van de 18e eeuw en ik draag haar mitrochondriaal DNA in mijn genen.Webmaster: Willy Schuyesmans